Doorn

Prins bezoekt Doorns vluchtelingentheater

Media melden een bezoek van prins WIllem-Alexander aan Doorn. De Prins was er te gast bij een muzietheatervoorstelling van New Dutch Connections.

Het twitteraccount van Doornse wijkagenten was vanochtend de eerste met een triomfantelijk melding van de aanwezigheid van de prins in zalencentrum Koningshof, naast de Doornse Maartenskerk, inclusief een foto van de koninlijke bolide. RTV-Utrecht meldt vanmiddag de reden van het bezoek van de prins: een bezoek aan het project As I left my father’s House, van de stichting New Dutch Connections, die ook zelf een persbericht over het prinselijke bezoek schreven.

New Dutch Connections is 'een beweging van burgers die zich willen inzetten voor de multiculturele en multireligieuze samenleving en daardoor Nieuwe Nederlanders meer thuis wil laten voelen'. Alexander en Maxima zijn beschermheer en vrouw van het Oranjefonds, dat New Dutch Connections steunt. As I left my father's House is muziektheater waarin vluchtelingen met verschillende culturele en religieuze achtergrond vertellen over hun wereld