Heuvelrug

D66 verbaasd over coalitiegenoten

tweethomanprakke

De lokale afdeling van D66 laat in een persbericht weten verbaasd te zijn over de opstelling van coalitiegenoten VVD en PvdA/GL in het lokale vraagstuk zondagsopenstelling.

Vanmiddag is het persbericht verspreid, waarin D66-raadslid Prakke zich verbaasd toont over de stemverhouding in de gemeenteraad, afgelopen donderdag. Prakke: 'Het is ongelofelijk. Ondernemersverenigingen uit Driebergen, Doorn en Amerongen waren akkoord met deze incidentele uitzondering. Er is dus draagvlak. Maar een meerderheid van de Raad, inclusief partijen als VVD en GL/PvdA, stemden toch tegen.'

Van de coalitiegEnoten stemde overigens een minderheid -van zowel de VVD- als de PvdA/GL-fractie twee raadsleden- voor de motie, die overigens was ingediend door de lokale partij BVH. Ook VVD-wethouder Homan toonde zich bij herhaling voorstander van de zondagsopenstelling. Homan liet later via twitter weten weinig mogelijkheden meer te zien de eenmalige zondagsopenstelling er alsnog door te krijgen.

tweethomanprakke