Doorn

Landal en Centerparcs: geen bod op mariniersterrein

Hillridge werkt graag geruchten uit de wereld: Centerparcs noch Landal Greenparks heeft een bod gedaan op het complex van de marinierskazerne te Doorn. En McDonalds?

Het is de vraag natuurlijk of ze het zouden zeggen als het wel waar is, maar dit zeggen woorvoerders van beide ondernemingen: 'Op dit moment is er geen bod gedaan op een locatie in Nederland, omdat Center Parcs bezig is een nieuw park in Duitsland te bouwen, Park Bostalsee in Saarland, dat opengaat in de zomer van 2013. Daarnaast wordt er gekeken naar projecten in Beieren en rondom Vienne in Frankrijk,' laat perswoordvoering van Centerparcs weten.

Ook Landal Greenparks heeft geen bod gedaan op het mariniersterrein. 'Voorzover ik weet hebben we geen interesse, dus ook geen bod gedaan op dat terrein. Ik weet niet eens waar het is, aldus een woordvoerder van Landal op de vraag van hillridge, die in de wandelgangen het gerucht had vernomen dat er een bod was gedaan op het mariniersterrein door een van de twee vakantieparkondernemers. Volgens Defensie staat het terrein helemaal nog niet te koop.  Pas als de nieuwbouw in Vlissingen gereed is, zal het complex worden afgestoten, aldus Defensie gisteren in antwoord op 124 kamervragen.

Wel bevestigd is het gerucht dat McDonalds belangstelling heeft getoond voor een vestiging in Driebergen. De volgende vraag kwam onlangs aan de orde in de gemeentelijke raadscommissie Ruimte, tijdens de bespreking van de mogelijke bouw van een nieuwe Aldi-vestiging: of er belangstelling is voor een Mc Donalds op of naast het BP-station in Driebergen. Volgens gemeentevoorlichting is dat momenteel niet zo. 'In het verleden is wel belangstelling getoond voor de locatie Hoofdstraat 26, maar actueel is dat niet.' Afgelopen maart nog ontkende McDonalds zelf het voornemen te hebben een vestiging in Driebergen te openen.

Het pand Hoofdstraat 26 staat intussen op de nominatie te worden omgevormd in enerzijds een duurzaamheidspark, en anderzijds een halfverdiepte parkeerplaats voor de KLPD en andere organisaties in de buurt van het verkeersknooppunt A12 en spoorweg Utrecht-Arnhem.