Heuvelrug

Kazernebesluit op 16 mei

De vaste kamercommissie Defensie besluit volgende week woensdag of de verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen controversieel is. 

Dat staat op de agenda van de Tweede Kamer. Op 16 mei rond lunchtijd bepaalt de kamercommissie aan de hand van een 'groslijst' welke onderwerpen controversieel zijn, waarna de Tweede Kamer in een plenaire vergadering -waarschijnlijk op 29 mei- de lijst accordeert.

De kans dat het besluit van Hillen om een nieuwe marinierskazerne te bouwen in Vlissingen sneuvelt, is aanzienlijk. Mocht het zo ver komen, dan volgt daar niet direct uit dat de verhuizing defintief van de baan is en de huidige marinierskazerne in Doorn wordt uitgebreid en gerenoveerd. Dat zal waarschijnlijk pas een nieuwe minister van defensie besluiten.