Heuvelrug

La Porte per direct overgenomen

445

Gisteren kondigde het zich al aan, stationscafe La Porte krijgt een nieuwe exploitant: Onno Galjaard, een restauranthouder uit Zeist.

Dat meldt Waronne Elbers, bedrijfsleider van congrescentrum Antropia, tot vandaag de exploitant van La Porte. 'We zijn blij dat we in Onno Galjaard van restaurant Galjaard een nieuwe eigenaar gevonden hebben om het vernieuwende concept van La Porte voort te zetten door de exploitatie over te nemen,' aldus Elbers per e-mail. Om de overname goed te kunnen regelen is het restaurant komende week dicht, vrijdag 27 december gaan de deuren weer open.

Galjaard opende eerder dit jaar een biologisch restaurant aan de Steynlaan in Zeist en is de vaste cateraar van de gemeente Zeist. Galjaard voert een eenvoudige kaart, met naast spannende gerechten als paddestoelensoep ook gewoon blikjes cola, aldus een bericht in de Zeister Nieuwsbode, op de website van het restaurant. 

La Porte werd vijf jaar geleden geopend door de bevlogen Helene van der Vloedt, destijds directeur van Antropia. Ze liet de verlaten stationsrestauratie opknappen en vestigde er een natuurcafe, met biologische koffie, snacks en maaltijden. Landelijke bekendheid kreeg La Porte met de draaideur, die energie opwekt als je het cafe verlaat of betreedt. La Porte is naast een bijzondere stationsrestauratie ook een venue geworden voor besprekingen en zakenlunches. Half november kondigde Antropia aan La Porte af te willen stoten, omdat de lasten niet opwegen tegen de inkomsten.

Lees ook: Nieuwe La Porte nog zeker twee jaar open

445