Heuvelrug

Nieuwjaarsreceptie Heuvelrug: €750

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Utrechtse heuvelrug heeft €750 gekost. Plus de uren van een aantal medewerkers.

Dat meldt de afdeling voorlichting, na een vraag van Nieuwspost Heuvelrug.  De vraag werd actueel na verslagen in de landelijke pers, de afgelopen week, van diverse nieuwjaarsrecepties, of eigenlijk het afgelasten ervan. Ook ambtenarenblad Binnenlands Bestuur bericht vanochtend over de kosten van nieuwjaarsrecepties. In het bericht figureert de Gelderse gemeente Doesburg, die voor 'tussen de vijf en zeshonder euro wat hapjes' kocht voor rond de honderdvijftig bezoekers.  Volgens de burgemeester schrijven de aanwezige ambtenaren op de Doesburgse receptie geen werkuren.

Of de Doesburgse burgemeester daarbij de uren van de Doesburgse bodes niet vergeet blijft onvermeld. Het ligt in de gemeente Heuvelrug in elk geval iets anders. Afgezien van de kosten voor de receptie zelf draaiden een aantal bodes een extra dienst. Ook de medewerker die de receptie organiseerde deed dat in werktijd. Tenslotte maakte een gemeentelijke communicatiemedewerker een onbekend aantal uren, door het schrijven en begeleiden van de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester. 

Nagekomen: De kosten van de nieuwjaarsborrel 2012 bedroegen €1000. Er mag daarom geconcludeerd worden dat een versobering is opgetreden, aldus de gemeentesecretaris.