Driebergen

Poll: Big Mac in Driebergen: yes or no

McDonalds

McDonalds vraagt de gemeente of het een vestiging mag openen naast de A12 in Driebergen. Om onze bestuurders een handje te helpen op Heuvelrug Nieuwspost vast een poll: Big Mac in Driebergen, yes or no?

Afgelopen dinsdag bevestigde de gemeente Utrechtse heuvelrug dat er een plan binnen is 'over de mogelijke vestiging van een Fastfood-organisatie'. Gisteren kopieerde dagblad de Telegraaf -katern Utrecht- het nieuws, waarmee het brede bekendheid kreeg. Dat het inderdaad om McDonalds gaat horen we van ingenieursbureau Goudappel Coffeng, dat bevestigt een onderzoek voor opdrachtgever McDonalds in de omgeving van het aan te kopen pand te hebben uitgevoerd. McDonalds zelf houdt zich nog altijd op de vlakte, al is de bijzin 'verder wachten we het formele standpunt van de gemeente af' een impliciete bevestiging.

McDonalds

 

Buurman KLPD -tegenwoordig onderdeel van de Nationale Politie- wil op het nieuws niet ingaan. Gevraagd naar de eventuele betrokkenheid van de politieorganisatie bij de plannen van McDonalds beperkt de woordvoerder zich tot de opmerking dat het om een gemeentelijke kwestie gaat waar de politie niets mee te maken heeft. Gevraagd naar de wenselijkheid van een vestiging van een restaurant waar de vele honderden medewerkers misschien wel behoefte aan hebben, en die wellicht ontsloten moet worden via de parkeerplaats van de politieorganisatie reageert de woordvoerder opvallend geirriteerd: 'We hebben het heel druk met andere aangelegenheden dus ga ik nu verder met mijn werk. Ja? Goedemorgen.'

Ambtenaren en bestuurders van de gemeente Utrechste heuvelrug buigen zich momenteel over de plannen. Om hun streven naar transparantie en vroege inspraak gestalte te geven houdt Heuvelrug Nieuwspost hieronder vast een poll, om de houding van Driebergen en omstreken op de mogelijke komst van McDonalds te peilen. Spread the word, hoe meer stemmen des te gelden!

{jvotesystem poll=|17|}