Driebergen

Opnieuw verkeersongeluk Driebergse Hoofdstraat

ongeluk hoofdstraat

Gisteren en vandaag nieuwe verkeersongelukken op de Driebergse Hoofdstraat. De roep om maatregelen klinkt luider, maar geld is er nog steeds niet.

Een brommer en een auto kwamen in de namiddag hard met elkaar in aanraking, waarbij de passagier van de bromfiets werd geslingerd en slecht terecht kwam. Twee gewonden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.
ongeluk hoofdstraat

Gistermiddag eindigde een auto driehonderd meter verder op zijn zijkant op het fietspad, nabij zorgcentrum Beukenstein. Ongelukken gebeuren er veel langs de krappe, drukke Hoofdstraat. Dieptepunt was een dodelijk ongeluk van een scholiere, ruim twee jaar geleden. 

De roep om maatregelen klinkt sindsdien steeds luider. Verkeersambtenaren hebben plannen voor de aanleg van drie nieuwe rotondes en een verbreed en verhoogd fietspad klaar liggen, maar geld heeft de gemeente er niet voor. Verkeerswethouder Homan zegt voorstander te zijn van een vorm van private financiering van het project, net zoals bij de verbreding van snelweg A12 is gebruikt. Ambtenaren schatten de kosten op tussen de €3,5 en €7 miljoen, terwijl er voorlopig slechts €390.000 beschikbaar is.

Het opknappen van de Hooofdstraat staat desondanks op de rol 2014 en is onlangs zelfs uitgekozen als pilot in een project dat inwoners nadrukkelijker in de planvorming moet betrekken. Sociale media als facebook en twitter zouden daar ook een rol in moeten spelen. Bruggenbouwer Jan Griffioen noemde dat afgelopen maandagavond tijdens een dialoogavond nog een slecht plan, omdat er geen geld is om de eventueel door burgers verzonnen plannen uit te voeren.