Politiek

Politiek Cafe PvdL/GL

Politiek café in Driebergen
 

(Ingezonden door Links Heuvelrug)

Wat te doen aan de onderkant van de arbeidsmarkt? Is er sprake van een werklozencarrousel? Kunnen lokale partijen (gemeente, werkgevers, de regionale dienst Werk & Inkomen) iets doen om werklozen en arbeidsgehandicapten zicht op een toekomst met werk te geven?

Dit soort vragen komen aan de orde op een Politiek Café in de Eurowinkel, Bosstraat 1 in Driebergen, op dinsdagavond 20 januari 2015. Het initiatief hiertoe is genomen door de fracties van GroenLinks/PvdA, D66 en VVD. Gastvrouw en gespreksleider is Gerry van der Hulst, voormalig raadslid voor GroenLinks/PvdA in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Jos Verhoeven, directeur Start Foundation, houdt een inleiding. Inspiratiebron voor dit politiek café is de onlangs overleden auteur en journalist Will Tindemans. Hij schreef o.a. het boek ‘De kwetsbaren: verdringing en concurrentie aan de onderkant van de arbeidsmarkt.’

Het Politiek Café zet om 19.45 uur de deuren open. Om 20.00 uur start de discussie met een inleiding en korte eerste reacties van enkele ervaringsdeskundigen. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden graag bij Jolanda Gerritsen: jmpger@hotmail.com of 06-45458661.