Maarn

Maarnse jongeren toch naar dorpshuis

Het jeugdhonk in de voormalige gemeentewerf van Maarn is van de baan. De oppositie bleek te groot. De jongeren gaan nu toch naar dorpshuis de Twee Marken.

Maarnse jongeren moesten het de afgelopen jaren zonder jeugdhonk doen,  en een deel van hen heeft het ongenoegen daarover duidelijk laten blijken. Om die jongeren tegemoet te komen is de afgelopen maanden gezocht naar een onderkomen, dat de gemeente gevonden dacht te hebben in het pand van de voormalige gemeentewerf. Wethouder Van Oostrum overtuigde wel de gemeenteraad budget voor een verbouwing vrij te maken, maar ze slaagde er uiteindelijk niet in om de buurt achter haar plan te krijgen.

Omdat de oppositie vanuit de buurt zo groot is, inclusief een flink aantal vertragende bezwaarschriften, wil Van Oostrum nu uitwijken naar dorpshuis de Twee Marken. Dat was bij een eerder invenstarisatie ook in beeld, maar bleek destijds te duur.  'Omdat het dorpshuis de prijs van de ruimte iets heeft laten zakken kunnen we nu toch daar terecht,' aldus Van Oostrum, die de houding van de buurt zegt te betreuren. 'De belangen van de jongeren gaan voorop, die willen gewoon snel een plek hebben. Maar Ik ben wel teleurgesteld door de geringe tolerantie van de mensen in de buurt van de gemeentewerf '