Hillridgepic (of the day)

Dagbeeld/5: Losloophonden vs crossfietsers

Vandaag gaat ook MTB-traject B00 open voor de mountainbikers. Niet iedereen is daar blij mee.

Gistermiddag lagen er nog takken voor en wapperde het tijdelijke verbodsbordje nog wat in de wind. Daaronder -rechtsonder voor de kijker- het paaltje waarvan vanochtend de plastic zak werd verwijderd.

Eronder vandaan komt de routeaanduiding, twee bolletjes en een pijltje. Vanaf nu mogen mountainbikers gebruik maken van het deel van de route waartegen een groep Amerongers zich verzet, om redenen van natuur, cultuurhistorie en omdat dit hondenlosloopgebied zich niet zou lenen voor een mountainbikeroute.

De BOA zal hier de komende tijd patrouilleren, ook om conflicten voor te zijn. Crossfietsers die de nieuwe route nog niet kennen krijgen nog een beperkte gewenningstijd, maar al vrij snel gaan zij die buiten de route fietsen op de bon. ‘Het ligt hier nogal gevoelig hè.’

In de rubriek Dagbeeld een foto met korter of langer bijschrift, met wat actualiteit erin verstopt. Mag -graag zelfs- ook aangeleverd door lezers, op hillridgeatxs4all. Meer dagbeelden vind je hier.