Driebergen

Hockeyers krijgen tweerichtingsfietspad

249

De hockeyers van Shinty krijgen 'over enkele jaren' een stoplicht om de brede, drukke N225 over te steken. Tot dan mogen ze het fietspad in twee richtingen gaan gebruiken.

Het fietspad tussen Shinty en de oversteekplaats van de KLPD -een stuk van driehonderd meter- wordt de komende weken geschikt gemaakt voor tweerichtingverkeer. Dat gaat gebeuren 'door het te voorzien van strepen en pijlen', aldus wethouder Homan, gemeente Heuvelrug. Hockeyende jeugd hoeft dan niet meer eerst driehonderd meter de verkeerde kant op te rijden om de oversteekplaats bij het NS-station Driebergen-Zeist te bereiken. Dat deden de hockeyers in de praktijk toch al niet, het leeuwendeel probeert gewoon ter hoogte van het hockeycomplex de vier banen van de provinciale N225 over te steken.

249

Ouders en bestuur vinden dat een onwenselijke situatie en dringen al langer aan op maatregelen. Omdat de gemeente vorige week besloot dat buurman McGregor kantoren en parkeerplaatsen mag bijbouwen en dat mooi gecombineerd zou kunnen worden met nieuwe infrastructuur voor Shinty, voerde het bestuur de laatste weken campagne voor een oversteekplaats, inclusief stoplichten. Die gaat de hockeyclub krijgen, belooft wethouder Homan nu, alleen pas als de hele infrastructuur daar op de schop gaat.

Volgens planning moet dat in 2015 beginnen, met eerst de ondertunneling van het spoor en de aanleg van een ondergrondse parkeergarage, en daarna de bouw van een nieuw NS- en bussation. Ook begint Triodosbank volgend jaar al met de bouw van een nieuw binnenlands hoofdkantoor tegenover de hockeyclub. Triodos moet dan ook een nieuwe inrit krijgen, omdat de huidige aansluiting in de tunnelbak gaat verdwijnen.

'Op termijn van enkele jaren wordt een nieuw kruispunt gerealiseerd voor de ontsluiting van de Reehorst, Hoofdstraat 26, landgoed Bloemheuvel (Mc Gregor) en Shinty. Dit kruispunt wordt geregeld door verkeerslichten die gekoppeld zullen worden aan de andere verkeerslichten rondom het station. Op dit kruispunt is ook een verkeerslicht voor fietsers voorzien. Fietsers kunnen dan veilig oversteken,' aldus wethouder Homan.

.