Amerongse padden op de radio

Op Vroege Vogels een Amerongse padden-klaarover, die dezer dagen duizenden padden de N225 overhelpt. 

Het zondagochtendradioprogramma Vroege Vogels was op bezoek in Amerongen waar dikke paddenvrouwtjes -met alerte kleine mannetjes op de rug- aan de boskant van de grote weg in emmers worden gevangen. Vrijiwilligers zetten ze meerdere malen per dag over de N225, zodat ze lekker kunnen paaien of zoiets in het voortplantingswater van de Amerongse bovenpolder. Na verloop van tijd keren ze terug naar het bos, ieder voor zich en op eigen moment, zodat daar niet van  paddentrek gesproken kan worden. De meeste padden zijn inmiddels -vorige week- overgestoken, u kunt weer gas geven op de wegen.

Bekijk het filmpje van Vroege Vogels hier.

 


Wil je Hillridge weer ns aan het werk zetten dan kan dat via dit platform. Je kunt ook altijd zonder platform doneren of je opgeven voor berichten over nieuwe artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *