Maarsbergen

Heuvelrug steunt Maarsbergen in tunnelplan

De gemeente Heuvelrug gaat lobbyen voor het alternatieve tunnelplan van de Maarsbergse bevolking. Als het lukt mogen de raadsleden als eerste op de BBQ komen.

Read More

De voltallige gemeenteraad schaarde zich donderdagavond achter het plan voor een verlengde tunnel, een burgerinitiatief van de Maarsbergse bevolking. Het plan – de ondertunneling van de spoorweg doortrekken tot voorbij de kern van Maarsbergen-  moet een einde maken aan de vierendeling van het kleine dorpje, dat door zowel een snelweg als een spoorweg als een drukke provinciale weg in stukken wordt gehakt.

Het was dezelfde gemeenteraad die een half jaar geleden een plan goedkeurde waar de halve Maarsbergse bevolking zich in januari nog luidruchtig en mordicus tegen verklaarde. Destijds zou er geen tijd meer zijn om alternatieven te onderzoeken, maar daar valt bij nader inzien toch een mouw aan te passen. 'Tijd maak je, ' aldus verantwoordelijk wethouder Homan, en de gemeenteraad bleek samen met hem van gedachten veranderd. Hoe dat procedureel moest wist de wethouder nog niet, maar het plan dat in Maarsbergen zoveel woede had opgewekt gaat hij tot stilstand brengen. 

Op voorspraak van SGP-raadslid Boonzaaijer -ook in januari al voorstander van uitstel- komt er op korte termijn een excursie naar Maarsbergen, door een reisgezelschap bestaande uit leden van de Provinciale Staten, en van de gemeenteraden van zowel Heuvelrug als Woudenberg, als begin van een onderzoek naar de technische en financiele haalbaarheid van het alternatieve Maarsbergse plan. 'Als het lukt nodig ik jullie als eerste uit op de bbq,' aldus initiatiefnemer Jan Huyser.