Driebergen

Damhertlaan krijgt voorrang terug

Het kruispunt Damhertlaan-Jagerspad wordt de komende weken gereconstrueerd om het veiliger en overzichtelijker te maken. Verkeer op de Damhertlaan krijgt daarbij gewoon weer voorrang, net als vroeger

Read More

Het kruispunt is sinds is aangelegd en zeven jaar geleden opnieuw werd gereconstrueerd een doorn in het oog van ouders en leerlingen van de scholen Valkenheuvel en Dolfijn. Beide scholen liggen aan een voorrangsfietspad dat eindigt op het kuispunt, maar waarvan de status veel automobilisten onbekend is.

Omdat het kruispunt sowieso onoverzichtelijk is gebeuren er regelmatig ongeukken. 'Vorige week is er nog een scholiere geschept door een auto. Gelukkig zonder gevolgen,' zegt directeur Ingrid Roelofs, die het afgelopen jaar heeft geexperimenteerd met verkeersbrigadiers. 'Maar die hebben we teruggetrokken, omdat het ook voor hen te onoverzichtelijk bleek. ' 

Op het nieuwe kruispunt krijgt verkeer op de doorgaande Damhertlaan weer voorrang, geaccentueerd met drempels naar de zijwegen. Twee nieuwe, brede zebrapaden geven scholieren de mogelijkheid tot oversteken, zodat een eenduidige situatie ontstaat. Overigens krijgt openbare school Dolfijn in 2015 gezelschap van de school Ontdekkingsreis in een nieuw te bouwen verzamelschool, ook aan het Jagerspad. Mogelijk komen er ook woningen op of aan die nieuwbouw.