Driebergen

GLP wil Zwoer open houden

De raadsfractie van de lokale partij GroenLinks/PvdA wil het contract met exploitant Laco van zwembad de Zwoer verlengen. En geen lange discussie en afwegingen over oude en nieuwe zwembaden.

Read More

Dat schrijft de fractie in een ingezonden brief aan de lokale media, waaronder deze website. 'Als blijkt dat de Oude Dame de Zwoer bij nader inzien best nog wat jaartjes mee kan: doen! Daar hebben we geen lange discussie voor nodig,' aldus de brief, die een reactie is op het voorlopig afblazen van een nieuw, soberder zwembad in combinatie met nieuwbouw van het Doornse Revius Lyceum.

Wethouder Van Oostrum zei vorige week de komende maanden graag te benutten om alles rond de bestaande zwembaden en eventuele nieuwe zwembaden door te rekenen en op een rijtje te zetten, maar daar ziet coalitiegenoot GroenLinks-PvdA dus geen brood in. 'Duidelijkheid is belangrijk voor bezoekers en personeel van de zwembaden. Wij zullen in de commissievergadering van aanstaande maandag pleiten om met Laco te gaan praten over continuering van de Zwoer voor veel langere tijd, ' aldus fractelieder Waaldijk in de brief