Heuvelrug

Vuurvogel beste school Heuvelrug

De Driebergse Vrije School Vuurvogel wint de Heuvelrugse Ranking the Schools, net voor de RK Nicolaasschool uit Doorn en CBS Hoeksteen uit Leersum. 

Read More

Dat blijkt uit de cijfers die RTL4 vanochtend vrijgaf, nadat de omroep samen met onderwijsprofessor Jaap Dronkers een tool voor kwaliteit heeft ontwikkeld. De positie van een school op de ranglijst is voor een groot gedeelte, maar niet uit louter citoscores alleen berekend. De score is ook gerelateerd aan de citoscores van 'soortgelijke' scholen en aan het deelnamepercentage.

Zo kan het gebeuren dat de Vuurvogel met een gemiddelde citoscore van 539 flink hoger eindigt dan bijvoorbeeld Instituut Coolsma met een gemiddelde citoscore van 540. De cijfers zeggen verder niets over het pedagogisch klimaat op de school, de omvang van het schoolplein of de overblijfaciliteiten, om maar eens wat te noemen.

In het algemeen scoren de Heuvelrugse scholen goed, met forse uitschieters dus voor de Vuurvogel (8,3), de Nicolaasschool en Hoeksteen (beide 8,2) en Kameleon (8,1). Veertien Heuvelrugse scholen scoren bovengemiddeld, negen zitten er iets of iets meer onder. Het zuidelijke filiaal van de Driebergse Dolfijn en de Amerongse basisschool De Uitkijk ontbreken op de ranglijst, waarschijnlijk omdat ze te klein zijn. 

Bekijk hieronder de scores van je eigen basischool, of die van je kinderen. Lees hier verder hoe de cijfers zijn opgemaakt door RTL en professor Dronkers. Lees hier een interview (p17) dat Hillridge twee jaar geleden had met de professor, ook getiteld Ranking the School.

  

Ranking   Naam Plaats Score
1 Vrije School Vuurvogel Driebergen 8,3
2 RK Dalton Nicolaas Doorn 8,2  
3 CBS Hoeksteen Leersum 8,2  
4 OBS Kameleon Doorn 8,1  
5 CBS Hoog Moersbergen Doorn 7,8  
6 CBS  Instituut Coolsma Driebergen 7,8  
7 OBS Merseberch Maarsbergen 7,6  
8 CBS De Kring Driebergen 7,6  
9 CBS Uilenburcht Driebergen 7,5  
10 CBS Zonheuvel Driebergen 7,3  
11 OBS De Meent Maarn 7,4  
12 CBS De Wegwijzer  Overberg   7,4
13 Oecumenische school De Ladder      Maarn 7,3  
14 CBS Wijngaard Doorn 7,2  
15 CBS Schakel Leersum 6,9  
16 CBS Triangel Doorn 6,9  
17 OBS Dolfijn Noord               Driebergen    6,7
18 CBS Regenboog Amerongen 6,7  
19 RK Valkenheuvel Driebergen 6,6  
20 CBS Wilhelmina Amerongen 6,5  
21 Wereldkidz Meander Leersum 6,4  
22 Gisbertus Voetius Doorn 6,1  
23 Ontdekkingsreis Doorn 6,1