Heuvelrug

Een op de zeven is zzp’er op Heuvelrug

Wetenswaardigheid gestolen van NU.nl, via twitter: 14,7% van de beroepsbevolking op de Heuvelrug is zzp'er.

Read More

Lezen we dus op nu.nl, inclusief een mooi kaartje waarop de verspreiding van zzp'ers geografisch verdeeld over Nederland. Heuvelrug is daarop een van de donkergekleurde gemeenten, met een hoog percentage professionele eenpitters. nog lang niet het allerhoogste overigens, dat is Schagen, in Noord Holland, met een onwaarschijnlijke 24,8%. Landelijk schurkt het cijfer tegen de 10% aan.

Uit de kop boven de cijfers begrijpen we overigens dat dit hogfe cijfer in deze tijden geen onverdeeld genoegen is. "Als het inkomen van deze mensen nog meer daalt, houden ze het mogelijk niet meer vol. Vervelend voor hen, maar ook voor Den Haag", aldus wethouder Kool uit Den Haag, met maar 11,9% zzp'ers.