Driebergen

Zwembad Zwoer langer open, Woestduin onzeker

De Heuvelrugse gemeenteraad wil de contracten met zwembadexploitant Laco verlengen. In elk geval voor het Driebergse zwembad De Zwoer, voor vijf jaar of tien jaar. Dus tot 2022 of zelfs 2027. 

Read More

Of het Doornse zwembad Woestduin ook open blijft is onzeker. Laco kan dat zwembad in 2017 kopen voor een euro, maar blijft in de exploitatie afhankelijk van gemeentelijke subsidie. Nu kosten de beide zwembaden de gemeente nog 950.000 euro, dat moet terug naar 700.000, besloot de gemeenteraad al eerder.

Probleem bij Woestduin is de onzekere toekomst van het marinierscomplex. Er zoemen ideeen rond over een sportcomplex waarin een nieuw zwembad een plek zou kunnen krijgen, maar veel is nog onzeker, helemaal nu de nieuwbouw van de Vlissingse kazerne is vertraagd. De mariniers blijven daardoor mogelijk twee jaar langer in Doorn. 

Eenvoudiger ligt het rond het Driebergse zwembad De Zwoer. Dat zwembad draait beter dan verwacht onder de nieuwe exploitant, reden dat de gemeenteraad voorrang wil geven aan de verlanging van dat contract, en zellfs denkt over definitieve verkoop van het zwembad aan Laco. Ook de grond zou daarbij over kunnen gaan in de handen van de exploitant.

zwoer glijbaan

Eerder werd gedacht de Zwoer op te doeken, en met de grondverkoop een nieuw zwembad te financieren. Bij nader inzien vindt de gemeenteraad dat toch geen goed plan. Vanwege de slappe vastgoedmarkt en de aanwezigheid van hoogspanningsmasten boven het gebied is de waarde van het perceel niet bijzonder hoog. 

Plannen om in Doorn een nieuw gemeentelijk zwembad te bouwen wil de gemeenteraad daarom op de lange baan schuiven, ook nu het Reviuslyceum niet langer meedoet aan dat omnibad. Mocht de onzekerheid over het kazernecomplex de exploitatie van zwembad Woestduin bemoielijken, dan wil de gemeenteraad dat gekeken wordt naar het benutten van de bestaande 'zwemvoorzieningen' bij blindeninstituut Bartimeus en militair revalidatiecentrum Aardenburgh.