Sport

Dalto sluit voorbereiding af

(ingezonden door Dalto)

DRIEBERGEN – Aanstaande zaterdag begint de competitie voor de Ereklasse. Dalto begint met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Oranje Wit uit Dordrecht. Een belangrijke wedstrijd voor de op vele plaatsen gewijzigde selectie van Dalto. Maar liefst zes basisspelers zijn gestopt of naar een andere club gegaan. Onder leiding van de nieuwe trainers Jorrit Bergsma, Ben Verbree en Daniel de Bruijne (Dalto 2) wordt nu gebouwd aan een nieuwe ploeg. De afgelopen weken heeft de selectie hard getraind en een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Dalto 2 wist alle oefenwedstrijden te winnen, bij Dalto 1 waren de resultaten nog wisselend.

Trainer Bergsma (35): “De voorbereiding zit er op. De eerste indrukken zijn dat de selectie erg gretig is en heel graag wil! Het is een leuke groep om mee te werken die we de afgelopen weken al hebben zien ontwikkelen en waar een hele hoop talent in zit. Na het trainingsweekend is er duidelijkheid gekomen over de invulling van 1 en 2 en sindsdien zien we bij zowel 1 als 2 een goede stijgende lijn. Het 2e heeft een prima voorbereiding gehad en de oefencampagne goed afgesloten tegen Blauw-wit. Ook het 1e heeft, na een erg slechte wedstrijd tegen HKV (trainingsweekend), zich deze week herpakt en een goede wedstrijd tegen Blauw-Wit gespeeld. De organisatie stond goed en iedereen voerde de opdrachten goed uit. Een mooie graadmeter voor de start van de competitie. We gaan met vertrouwen tegemoet naar de eerste wedstrijd tegen Oranje Wit. We zien iedereen gewoon groeien en gaan deze lijn op het veld doorzetten.”

Opvallende nieuwe gezichten in het vlaggenschip zijn Saskia Lieman en Gilbert Punt. Lieman (19) maakte de overstap van de junioren van Dindoa naar Dalto. Onder meer haar aanvallende kwaliteiten leverden haar een plekje op bij de vijf dames waarmee de competitie wordt gestart. De overige dames zijn Anouk Wezendonk, Marlies Dingemans, Paula Bos en Kaylee Alblas. Punt (25) kwam over van overgangsklasser Odik en wist zich ook in Dalto 1 te spelen. Ook bij de heren wordt met vijf gestart en naast Punt zijn dit Rudo Schulting, Maarten Groot Hulze, Rene Siedsma en Dico de Jager.

Dalto is op het veld ingedeeld bij PKC, TOP (S), Oranje Wit en KZ. De eerste wedstrijd op zaterdag 5 september begint met Dalto 2 tegen Deetos 2 om 14.00 uur. Daarna speelt Dalto 1 tegen Oranje Wit om 15.30 uur op Sportpark De Woerd.