Driebergen

Heibel over leeg gemeentekantoor

De saga rond  invulling danwel verkoop van het lege Driebergse gemeentehuis zal nog wel even voortduren. Toch vast een round-up. Plus wat nieuwe uitspraken.

Read More

Geschreven door Bobby Schinkel, los medewerker van Hillridge, maar in dit geval derdejaars student journalistiek. Een mooie spread, met samenvatting, hoofdrolspelers en nieuwe uitspraken, zoals een opmerkelijke van wethouder Homan over de verwarring tussen oplopende begrotingstekorten -in 2017 naar verwachting 3,5 miljoen euro en de opbrengst van het Driebergse gemeentekantoor: ‘De verkoop van panden levert wel geld op, maar deze eenmalige inkomsten ben ik ook zo weer kwijt. Die 3,5 miljoen euro daarentegen zal elk jaar terugkomen. De verkoop is interessant omdat de onderhoudskosten en zorgen afnemen.’

De initiatiefnemers van het SMB voeren als belangrijk argument aan dat ze met hun plan de gemeente juist zorgen en onderhoudskosten uit handen nemen. Klik hier om de pdf te downloaden, of klik op het plaatje hieronder.

Lees vervolgens ook het antwoord van initiatiefnemer Cees van den Broek op de boze brief die de lokale VVD-afdeling gisteren inzond. Verbolgen is Van den Broek dat de VVD wel de mond vol heeft, maar nooit zelf komt kijken om zich feitelijk op de hoogte te stellen van het werk van de Eurowinkel: ‘Ik heb nog nooit iemand van de VVD-fractie in de winkel gezien, niet in Driebergen, niet in Doorn en niet in Leersum, terwijl alle andere fracties wél regelmatig hun gezicht laten zien.’ 

Heibel