Heuvelrug

Gezocht: advies inwoner bij stemwijzer

Om tot een betere stemwijzer te komen zoekt de Heuvelrugse gemeenteraad advies bij inwoners. Zij moeten onderwerpen aandragen die de stemwijzer spannender maken.

Read More

Het stemwijzerforum is sinds vanmiddag online. Na het aanmaken van een account kan de gebruiker onderwerpen aandragen. ‘Is dat cameratoezicht, het aantal koopzondagen, het parkeerbeleid, de gemeentelijke belastingen, de cultuurvoorzieningen? Laat het ons weten via het StemWijzerforum,’ aldus de griffier van de gemeenteraad in een toelichting.

Onderwerpen moeten volgens de toelichting wel echte Heuvelrugse onderwerpen zijn. ‘Een onderwerp is geschikt voor de StemWijzer als de lokale partijen er verschillend over denken en het onderwerp leeft onder inwoners van de hele gemeente, niet alleen in een specifieke wijk of buurt.’ 

Hoe de selectie van onderwerpen verder geschiedt en wanneer een kesu wordt gemaakt vermeldt de toelichting niet. De Stemwijzer moet inwoners helpen om een keus te maken tussen de verschillende politieke partijen op de Heuvelrug, bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. 

Er zijn tot op het moment van schrijven nog geen onderwerpen aangedragen. Hillridge heeft daarom vast een geinige verzonnen. Klik door naar het stemwijzerforum

stemwijzerforum