Ingezonden

ADVIES OP MAAT VOOR TWINTIG UTRECHTSE VRIJWILLIGERSORGANISATIES

(ingezonden door Prov Utrecht)

UITNODIGING UITREIKING: ADVIES OP MAAT VOOR TWINTIG UTRECHTSE VRIJWILLIGERSORGANISATIES

Hoe werf je nieuwe leden? Waar vind je sponsoren? Hoe stel je een beleidsplan op en hoe ontwikkel je een website? Veel culturele vrijwilligersorganisaties worstelen met die vragen. De provincie Utrecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben samen met de SESAM Academie, Landschap Erfgoed Utrecht en ZIMIHC ook dit jaar de handen ineen geslagen om verenigingen te helpen. Niet met geld, maar met kennis. Net als in 2013 bieden zij advies aan twintig culturele stichtingen en verenigingen onder de naam ‘Advies op Maat’.
SESAM Academie
De afgelopen weken hebben de provincie Utrecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds samen met de partners, twintig verenigingen geselecteerd die vijf dagdelen professioneel advies krijgen van de SESAM Academie. De adviseurs van de SESAM Academie zijn senioren van 55 jaar en ouder die hun kennis en managementervaring belangeloos inzetten om vrijwilligersorganisaties te ondersteunen op bestuurlijke en organisatorische vraagstukken. Ze hebben een interne leergang gevolgd en zijn gecertificeerd. De adviseur denkt mee en beantwoordt vragen op het gebied van marketing, strategie, financieel beleid enzovoort.

Uitreiking adviescheques
Tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis op woensdag 2 april worden de adviescheques uitgereikt aan de twintig verenigingen. Dat gebeurt door commissaris Willibrord van Beek, vanuit zijn functie voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en Mariëtte Pennarts, gedeputeerde Cultuur voor de provincie Utrecht.