Heuvelrug

Burgemeester: kentekenscan stopt inbrekers

Door het scannen van kentekens is het aantal inbraken fors gedaald, zegt burgemeester Naafs. In twee weken werden vijftien mogelijke inbrekers tegengehouden met hulp van het ANPR-voertuig.

Read More

‘Vorig jaar in dezelfde weken 12 en 13 inbraken. Nu 6 en 2 inbraken. Politie en gemeente gaan deze actie met enige regelmaat herhalen,’ twittert burgemeester Naafs vanmiddag. Vanochtend deden politie en gemeente al een persbericht de deur uit, waarin gewag wordt gemaakt van de volgens hen succesvolle actie.

‘Willem van de Vliert, teamchef van de politie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, en burgemeester Frits Naafs geven aan tevreden te zijn met deze actie en de behaalde resultaten. ,,Wij zijn van plan om deze gerichte actie in het nieuwe jaar met enige regelmaat te herhalen. Mede door deze actie is duidelijk geworden dat de gemeente veel last heeft van mobiel banditisme, ‘ aldus het persbericht.

In de twee weken heeft de politie 17 personen aangehouden voor wisselende feiten zoals heling, inbraak, diefstal, wapenbezit, rijden onder invloed en bezit inbrekerswerktuigen. Navraag leert dat twee van de zeventien zijn aangehouden wegens openstaande boetes die zij niet direct wilden of konden betalen.

Daarnaast is nog een onbekend aantal bestuurders aangehouden die openstaande boetes wel direct konden betalen. Hoeveel dat er precies waren is volgens de politiewoordvoerder alleen met veel zoekwerk te achterhalen.

Hillridge heeft verder maar niet aangedrongen, politie heeft het al druk genoeg. Later zagen we ook rijden onder invloed op het lijstje staan, dat aantal hadden we ook even moeten navragen.