Driebergen

Neem nou niet de Sprinter van 08:53 naar Rhenen

De sprinter naar Veenendaal en Rhenen staat viermaal in de topvijf van minst punctuele treinen vertrekkend van station Driebergen-Zeist. De sprinter naar Breukelen staat driemaal in de topvijf meest punctuele treinen. 

Read More

Een op de zes treinen vertrekkend van station Driebergen-Zeist is vertraagd, blijkt uit cijfers van spoormonitor, waarvoor de daadwerkelijke vertrekcijfers van alle treinen tussen maart en oktober zijn gelogd en vergeleken. Driebergen-Zeist (16,5%) scoort daarmee slechter dan het landelijk gemiddelde (11,2%).  

De drempel van vertraging ligt op drie minuten. Met een drempel van vijf minuten is 8,9% van alle treinen vertraagd (5,9% landelijk), bij een drempel van tien minuten 3,5% (2,9%). In 1,4% (1,3%) van alle gevallen vertrok het afgelopen jaar de trein helemaal nooit. 

De meeste kans op vertraging heb je als je mikt op de trein van 08:53 naar Rhenen, in de helft van alle gevallen mag je dan rekenen op een vertraging van gemiddeld 5,3 minuut. De meest betrouwbare trein is de sprinter van 14:05 naar Breukelen, je hebt dan een kans van slechts 3,6% op een vertraging van 2,2 minuut.

En toch zijn de sprinters naar Breukelen van alle vertrekkende treinen van station Driebergen-Zeist in het algemeen de minst punctuele, zegt de spoormonitor. Treinen vertrekkend van station Maarn -waar nul intercity’s stoppen- steken iets positief af bij die van Driebergen-Zeist, blijkt uit die cijfers.

Peculiar is overigens de punctueelste trein vertrekkend vanuit Maarn (het sprintertje van 23:00 uur, 1% vertraagd); die loopt in het stukje naar Driebergen kennelijk zoveel vertraging op dat hij uit de top vijf beste treinen vertrekkend vanuit Driebergen valt.    


Wil je Hillridge weer ns aan het werk zetten dan kan dat via dit platform. Je kunt ook altijd zonder platform doneren of je opgeven voor berichten over nieuwe artikelen