Heuvelrug

Naafs zoekt raad ‘gewone’ Heuvelruggers

Burgemeester Naafs gaat op zoek naar de raad van gewone inwoners. Loting moet een groep van 50-100 Heuvelruggers in een panel samenbrengen.

Die aankondiging deed Naafs gisteravond in zijn nieuwjaarstoespraak, die zich toespitste op de tanende invloed van een met schaalgrootte en complexe regelingen worstelende gemeenteraad. ‘Het is fijn dat de inzet van raadsleden alom gewaardeerd wordt, maar het moet gaan om toegevoegde waarde. Als die alsmaar minder wordt dan naderen we het punt dat de raad geen toekomst heeft. Zoals ooit paard en wagen en de langspeelplaat.’

Om op dat probleem een antwoord te zoeken wil Naafs zoeken naar raad en adviezen van gewone inwoners, zoals hij dat heeft gelezen in het boek Tegen verkiezingen, van de belg David van Reybrouck.

‘Ik heb mij voorgenomen om als burgemeester met zo’n door loting samengesteld inwonersforum van 50 tot 100 personen verspreid over de verschillende dorpen te experimenteren over veiligheidsbeleid en de Algemene Plaatselijke Verordening. Wellicht dat ik daar nog onderwerpen aan toevoeg op verzoek van deze groep. U gaat het van mij horen.’

Lees hier de gehele nieuwjaarstoespraak.