Heuvelrug

Afrojack naar Gooijerdijk

De Heuvelrug telt een nieuwe BN’er. Deejay Afrojack verhuist naar een fijn buitenhuis aan de Leersumse Gooijerdijk.

Read More

Het zoemde eergister al rond op Twitter, vandaag gonst het er zelfs van. Gisteren bracht de Telegraaf het nieuws, gejat van de website Bekende Buren, die met ogenschijnlijke Funda-plaatjes het uiterlijk en de locatie van het landhuis vol in beeld brengt.

Vandaag volgde rtv-Utrecht met het al wat belegen nieuws. Hierbij nu ook gevolgd door een uit de kerstvakantierust ontwaakt Hillridge. Mocht dit bericht veel bezoekers opleveren gaan we definitief vaker op de gossiptour.

 

474

 

Maar wie is Afrojack en waarom moet ik dit weten?

Afrojack is een inmiddels wereldvermaarde deejay, met een 9e plaats op de top 100 der deejays, die sowieso gedomineerd wordt door Nederlanders. ‘Genoeg om een paar Lamborghini’s mee te kopen,’ aldus Hillridge junior II, fan van Afrojack. Afrojack heeft een eigen vrijdagsnachts radioprogamma op radio 538 en kreeg in zijn jonge leven al vele onderscheidingen, waaronder in 2012 een zilveren harp, aldus Wikipedia.

Naast een Lamborghini heeft Afrojack -in het echt Nick van de Wall (26) uit Spijkenisse- nu dus ook een buitenhuis aan het Leersumse deel van de Gooijerdijk gekocht. Een buurvrouw meldt op facebook dat de vorige eigenaar een apotheker uit Wijk bij Duurstede was, die toch maar weer wegverhuisde omdat hij er geen helikopter mocht laten landen.

In het verleden werd het huis (of was t t huis ernaast?) bewoond door Jaques Damen, een makelaar in landgoederen en prominent VVD-lid, tien jaar geleden door nog geinterviewd door Hilridge, destijds nog voor de Volkskrant. Nadat Damen werd gepasseerd voor een wethouderspost verhuisde hij naar Vlissingen waar hij wel wethouder werd, en na wat onduidelijke bestuursbewegingen afgelopen najaar weer ontslagen. Maar daar ging dit stukje helemaal niet om.

Op twitter is Afrojack al opgeroepen sponsor te worden van de Leersumse voetbalclub HDS, en sowieso wil iedereen bij hem langs voor een feestje. Volgens zijn eigen twitter-account is Afrojack even weg, on tour in Colombia. Hillridge zal de komende maanden ‘ns een keer aanbellen om te vragen of het wel klopt dat Afrojack hier op de Heuvelrug woont en of hij in april misschien ook naar het Maarnse dancefeest gaat.