Ingezonden

Afsluiting fietspad Hoge Woerd, Driebergen-Odijk: 18 tot 29 juni

(ingezonden)

Rijkswaterstaat voert van maandag 18 juni 07.00 uur tot vrijdag 29 juni 16.00 uur werkzaamheden uit aan fietspad de Hoge Woerd tussen Driebergen en Odijk. Er is geen fietsverkeer mogelijk, fietsers worden lokaal omgeleid.

Omleiding

Fietsverkeer wordt omgeleid over Zeist, via de Hoofdstraat, de Stationsweg en Odijkerweg. Fietsverkeer tussen Driebergen-Zuid en Odijk-Zuid kan desgewenst ook gebruik maken van de Rijsenburgselaan.

Aanleiding werkzaamheden

De werkzaamheden zijn onderdeel van de verbreding van de A12 tussen Utrecht Lunetten en Veenendaal. Naast deze verbreding neemt Rijkswaterstaat ook een aantal maatregelen op het gebied van natuur. Eén daarvan is het bouwen van een nieuwe faunapassage, ecotunnel Kromme Rijn. Dankzij deze ecotunnel kunnen dieren straks veilig de A12 oversteken. Om de aanleg hiervan mogelijk te maken, moet fietspad de Hoge Woerd worden verlegd.

Meer werkzaamheden regio Utrecht

Rijkswaterstaat voert ook ingrijpende werkzaamheden uit op andere plaatsen in de regio Utrecht. Rijkswaterstaat en regionale partners doen er alles aan om de hinder te beperken. Houdt echter rekening met langere files, pas reis- en vertrektijden aan en kijk naar de verschillende vervoersalternatieven op www.vananaarbeter.nl/regioutrecht

Meer informatie

De werkzaamheden zijn onderdeel van de verbreding van de A12 tussen Utrecht Lunetten en Veenendaal. Meer informatie over de wegaanpassing is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/a12utrechtveenendaal of via de gratis informatielijn 0800 – 8002 (dagelijks 06.00 – 22.30 uur).