Ingezonden

Anton van Hooff bij Boekhandel Baas

(ingezonden)

Lezing in Boekhandel Baas, Dribergen. 29 oktober: Anton van Hooff

Op dinsdagavond 29 oktober komt classicus Anton van Hooff naar boekhandel Jacques Baas voor een lezing met beeldmateriaal. Dit ter gelegenheid van de Maand van de Geschiedenis en het feit dat Van Hooff een nieuw boek heeft geschreven: Klassiek, geschiedenis van de Grieks-Romeinse wereld. De auteur schreef eerder Athene, Marcus Aurelius en Nero & Seneca.

De Grieks-Romeinse oudheid heeft altijd zeer tot de verbeelding gesproken. Ze heeft de westerse beschaving op tal van gebieden geïnspireerd: op politiek, cultureel en intellectueel niveau. In die zin was zij ‘klassiek’: een voorbeeld, model, norm. Van Hooff schetst in Klassiek het samenhangende historische verhaal van de Grieks-Romeinse wereld. Hij doorspekt zijn verhaal met mooie anekdotes, vertaalde citaten, spreuken en opvallende parallellen met latere tijden.

De lezing begint om 20.15 uur. De toegang bedraagt 5,00 (inclusief drankje na afloop).