Ingezonden

Amrâth Hotel Maarsbergen ontvangt duurzaamheidspluim

(ingezonden)

Vandaag heeft Amrâth Hotel Maarsbergen, gelegen aan de Woudenbergseweg 44 in Maarsbergen, uit handen van de leerlingen van het Revius Lyceum te Doorn de ‘Duurzaamheidspluim’ van het Wereld Natuur Fonds en de gemeente Utrechtse Heuvelrug in de categorie People ontvangen.

De afgelopen week stond voor de leerlingen in het teken van duurzaamheid. Zij gingen voor het maatschappelijke stageproject op zoek naar duurzame ondernemers in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Amrâth Hotel Maarsbergen werd genomineerd en uiteindelijk als winnaar uitgeroepen om haar duurzame karakter, in het bijzonder naar de medewerkers en de gasten toe.

De uitreiking van de ‘Duurzaamheidspluim’ vond plaats in het Cultuurhuis te Doorn, waar de leerlingen presentaties gaven over duurzaamheid in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het Wereld Natuur Fonds heeft het duurzaamheidproject van het Revius Lyceum ondersteund met een workshop. Samen met de stichting WELNUH uit de Utrechtse Heuvelrug is dit project ook door het Wereld Natuurfonds begeleid. Zo is er een ecologische fietsroute ontwikkeld met een app die langs de meest ecologische projecten in de gemeente Utrechtse Heuvelrug loopt.

De andere organisaties die een ‘Duurzaamheidspluim’ ontvingen zijn Elektrotechnisch Bedrijf ElectroNuyt uit Amerongen in de categorie Profit en Heuvelrug Energie uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug in de categorie Planet.