Driebergen

In Memoriam: George Marlet

Afgelopen vrijdag overleed -te vroeg- journalist, drummer en parochiaan George Marlet. In Trouw lezen we een mooi naschrift over de rustige man die geliefd was in Driebergen-Rijsenburg.

George trof ik nu en dan als collega, dan spraken we over zijn werk bij dagblad Trouw. Of over het stof in Afghanistan, waarheen hij reisde als embedded journalist. Jaarlijks trof ik hem als drummer in de schoolband van De Kring, die de musicals van onze kinderen begeleide.

Vaakst trof ik hem als pleitbezorger van Driebergen-Rijsenburgs erfgoed, in het bijzonder van de katholieke Sint Petrus’ banden kerk. Voor de restauratie van de kerktoren zamelde hij vorig jaar nog tienduizenden euroos in.

George was van het soort waar een dorp niet genoeg van kan hebben. En altijd had George tijd, begrip, verstand, en was hij aardig. Maar beter nog stuur ik de lezer door naar een mooi In Memoriam in dagblad Trouw.

Anthon Keuchenius