Ingezonden

Bibliotheek Leersum blijft op bovenverdieping cultuurhuis De Binder

BiebBlijft

(ingezonden)

 

PERSBERICHT 24 maart 2013

Bibliotheek Leersum blijft op bovenverdieping cultuurhuis De Binder

Voor de bibliotheek in Leersum is – ondanks recordlage temperaturen – de lente definitief aangebroken! Aan het einde van het overleg van de Commissie Bestuur en Middelen van afgelopen donderdagavond, werd door wethouder Bert Homan van de gemeente Utrechtse  Heuvelrug de volgende mededeling gedaan: ”Het betreft het besluit dat het college afgelopen dinsdag heeft genomen om de vestiging van de bibliotheek in Leersum op de bovenverdieping van De Binder voort te zetten tot en met maart 2017. Dit betekent dat we structureel €40.000 per jaar via een andere bezuiniging zullen moeten vinden. Hoe we dit gaan oplossen, zal binnenkort besloten worden.”

BiebBlijft

Woordvoerder Anne-Marie Zwanink van Belangengroep Zonder bieb geen Binder reageert, na een jaar van acties, enthousiast:”Dat de bibliotheek op haar plek kan blijven, er geen tijd- en geldrovende verhuizingen, en geen halfleegstaande Binder in het verschiet ligt, is een grote opluchting voor Leersum. Dat het zin heeft om te gaan staan voor wat belangrijk is voor onze gemeenschap, vervult ons met goede moed voor de toekomst. Daar trekken we een boek op open, laat de letters maar bubbelen! En daarna voorwaarts met de bibliotheek en de Binder. Wij zullen ons ook daarvoor gaan inzetten onder het motto: De Binder Bindt.

Het is een spannend jaar geweest en ‘Zonder Bieb geen Binder’ wil iedereen die zich heeft ingezet voor de bibliotheek en De Binder bedanken. SuperJoost en de SuperJoanna’s zullen donderdag 4 april a.s. voorafgaand aan de raadsvergadering hun waardering voor het wijze besluit van de gemeente kenbaar maken.”