Heuvelrug

Bussen rijden tot 1 augustus een stukje om, in Driebergen


Het openbaar vervoer mijdt vanaf komende maandag tot eind juli de Driebergse Hoofdstraat. Fietsers mogen juist doorfietsen over de opgebroken verkeersader. En voor wie het spoor de komende vier maanden bijster raakt, heeft de gemeente een heuse app die de weg een beetje wijst.
(274 woorden)

De buslijnen 50, 56, 71, (81, maar die deed dat al) en 450 rijden ruim vier maanden om het centrum van Driebergen heen, vanwege de reconstructie van de Hoofdstraat, ook: N225.

De bussen zullen de algemene omleiding volgen, die loopt via Horstlaan, Arnhemsebovenweg en Loolaan. Dat meldt vervoerder Connexxion in een persbericht.

Ook het doorgaande autoverkeer zal vanaf maandag via deze route om het centrum van Driebergen heen geleid worden. Voor het lokale verkeer binnen Driebergen worden kleinere omleidingen gemaakt. Op grote matrixborden in omliggende gemeenten werd het regionaal verkeer afgelopen week alvast ontmoedigd Driebergen te kiezen als transitroute.

Op de Hoofdstraat gaat een eenrichtingsregime gelden. Fietsers in beide richtingen mogen de Hoofdstraat blijven gebruiken, zo beloofden omgevingsmanagers eerder, al zullen hun fietspaden nu en dan van plaats veranderen.

Afgelopen twee weken maakten fietsers al kennis met de reconstructie middels een barricade middenin Driebergen. Het ontbreken van een duidelijk alternatief dwong de fietsers drie verschillende richtingen op.

De speciaal voor de operatie Hoofdstraat aangestelde omgevingsmanagers zouden hiervoor niet verantwoordelijk zijn, zij beginnen pas komende maandag met hun regelwerk.

Op de webpagina heuvelrug.nl/hoofdstraat lees je meer over de planning en locaties van werkzaamheden en omleidingen. Inmiddels zijn ook de omgevingsapp (voor zowel  android  als apple) en de facebookpagina die gewijd zijn aan de reconstructie van de Hoofdstraat beschikbaar. Vooralsnog is de inhoud redelijk beperkt, je vindt er ongeveer dezelfde info en plaatjes als op de webpagina.