Ingezonden

Biga Groep aangesloten bij Social Enterprise NL

(ingezonden)

Biga Groep aangesloten bij Social Enterprise NL

Vanaf september mag Biga Groep zich Social Enterprise noemen. Redelijk uniek als sociale werkvoorziening. Social entrepreneurs hebben primair een maatschappelijke doelstelling en zijn in alle sectoren van het bedrijfsleven te vinden. Zij verdienen geld aan producten en diensten, maar herinvesteren een groot deel van hun winst in hun bedrijf en in de lokale gemeenschap om zo hun maatschappelijke missie te verwezenlijken. De maatschappelijke missie staat dus boven een winstdoelstelling. Een Sociale Enterprise moet wel financieel zelfvoorzienend zijn.

‘We zijn trots op deze erkenning. Het onderstreept onze positie en bijdrage’, aldus directeur Biga Groep, Gerhard ten Hove. ‘Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden naar zo regulier mogelijk werk is onze primaire doelstelling. Dit kunnen we alleen goed uitvoeren met voldoende vacatures en opdrachten uit onze regio’.

De erkenning houdt onder meer in dat Biga Groep aangesloten is bij een groot netwerk.