Ingezonden

Bijzondere activiteiten Tabaksteeltmuseum

(ingezonden)

In oktober is het landelijk Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema ‘Arm en Rijk’. Tijdens de Maand van de Geschiedenis organiseert het Tabaksteeltmuseum Amerongen diverse activiteiten. In samenwerking met Kasteel Amerongen en historica Annet Werkhoven zijn er unieke rondleidingen tussen beide locaties voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Bovendien worden alle zaterdagen ’s ochtends lezingen gegeven over het ontstaan en vergaan van drie eeuwen tabaksteelt in Nederland.

Rondleiding voor kinderen (6-12 Jaar): van Tabaksteeltmuseum naar Kasteel Amerongen 

Tijdens de herfstvakantie ontvangt het Tabaksteeltmuseum een bijzondere gast: kasteelvrouwe Margarethe Turnor. Samen met een tabaksteler zal zij onder andere vertellen op welke manier rijk en arm afhankelijk van elkaar waren in het mooie authentieke dorp Amerongen. Vervolgens neemt de kasteelvrouwe de kinderen (en hun ouders) mee naar haar huis, Kasteel Amerongen, en vertelt over de relatie tussen kasteelheer en tabaksboeren. Daar wacht de kinderen nog een spannende verrassing! Data: 16, 18, 19 en 20 oktober Aanvang rondleiding: 13.30 uur Einde ca. 15.00 uur Startlocatie: Tabaksteeltmuseum Amerongen. Kosten: € 10 p.p. incl. drankje Kaartverkoop: reserveren via info@tabaksteeltmuseum.nl o.v.v. rondleiding’ en datum of ter plekke in het museum voor aanvang van deze activiteit. 

Lezingen: Geschiedenis van de tabaksteelt

Het Tabaksteeltmuseum laat het verleden van de tabaksteelt in Amerongen herleven tijdens een viertal lezingen over het ontstaan en vergaan van drie eeuwen tabaksteelt in Nederland. De lezingen duren ongeveer een uur, waarna in alle rust het museum verder kan worden verkend. Data: zaterdag 6, 13, 20 en 27 oktober Aanvang: 11.30 uur Kosten: € 7,50 p.p. incl. toegang museum & kop koffie Kaartverkoop: reserveren via info@tabaksteeltmuseum.nl o.v.v. ‘lezing’ en datum of ter plekke in het museum voor aanvang van de lezing. Het Tabaksteeltmuseum roept ook alle kinderen op om museuminspecteur te worden!

Ga voor meer informatie over de activiteiten tijdens de Maand van de Geschiedenis naar de website van het Tabaksteeltmuseum: http://www.tabaksteeltmuseum.nl/activiteiten