Ingezonden

“Trash the battle against Rotzooi!”

(ingezonden)

Pimpen op “Keep it Clean Day”,

“Trash the battle against Rotzooi!”

Leerlingen uit de brugklassen van Scholengemeenschap Maarsbergen kwamen vrijdag 21 september in actie tegen zwerfafval! Op de landelijke “Keep it Clean Day” pimpten zij vijf afvalbakken volgens eigen ontwerp. Ook ruimden zij op diverse plekken zwerfafval, in samenwerking met het Recreatieschap. De leerlingen maakten niet alleen schoon binnen de gemeente, maar ook in Wijk bij Duurstede. Ook kwamen zij in actie bij het Henschotermeer. In totaal verzamelden de leerlingen 33 vuilniszakken vol met zwerfafval.

De actie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug komt voort uit de campagne “Trash The Battle against Rotzooi”. Deze campagne startte vorig jaar, met als doel het zwerfafval binnen de gemeente te verminderen. Scholengemeenschap Maarsbergen pakte deze boodschap vrijdag 21 september op. Bijna honderd leerlingen gingen de natuur in om zwerfafval in te zamelen.

Wethouder Bert Homan: ,,Jullie zijn de generatie van de toekomst die het verschil kunnen maken! Jullie kunnen je ouders erop aanspreken als zij iets uit, bijvoorbeeld, de auto op straat gooien. Want jullie doen dat natuurlijk zelf niet.”

Vanaf donderdag 27 september zijn de gepimpte bakken te bewonderen op vijf plekken in de gemeente. De bakken zijn gemaakt door: Valquiria, Fleur, Vitória, Mariëlle, Lisa, Gabriëlle, Danny, Quinten, Cornel, Julian en Tessa.

Wij nodigen alle inwoners van harte uit mee te werken aan een schone gemeente! Heeft u een goed idee, of wilt u een actie melden? Mail dan naar trash@heuvelrug.nl. Samen zorgen we voor een mooie gemeente!