Ingezonden

”Gemeente zoekt raad” presenteert raadsportretten

(ingezonden)

“Gemeente zoekt raad” presenteert raadsportretten

Met de leus “Gemeente zoekt raad” roept de gemeente Utrechtse Heuvelrug inwoners op zich aan te melden bij lokale politieke partijen. Net als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen probeert de gemeente in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 inwoners te motiveren om zich aan te melden voor raads-, commissiewerk of voor de steunfractie bij een van de lokale politieke partijen.

Om inwoners een indruk te geven van wat het raadswerk inhoudt, heeft burgemeester Frits Naafs twee lokale journalisten, Anthon Keuchenius en Bob Schinkel, gevraagd raadsportretten te maken over het raadswerk. Deze raadsportretten zijn zaterdag 5 oktober voor de eerste keer vertoond tijdens de Open Dag van de gemeente. Vier vertrekkende raadsleden zijn gevolgd: Nynke van Amerongen-Huizenga, Lysbeth van Valkenburg-Lely, Gerry van der Hulst en Willem Jan Eggink.

Burgemeester Frits Naafs: ,,Deze raadsportretten geven volgens mij een reëel beeld van het raadswerk en met name de bevlogenheid van onze raadsleden. Ik hoop dat dit anderen inspireert om zich ook in te zetten voor de lokale politiek.”

De film is te zien op het YouTubekanaal van de gemeente UtrechtseHeuvelrug1 of via de link http://www.youtube.com/watch?v=yR_6jZSTZB4 .