Ingezonden

Introductiecursus Fithockey bij DMHC Shinty

Introductiecursus Fithockey bij DMHC Shinty

Woensdagavond 19 maart 2014 start op de hockeyvelden van Shinty de introductiecursus Fithockey voor actieve 55-plussers. Fithockey is een buitenactiviteit voor senioren die actief en veilig willen sporten in groepsverband.
 

Wat is Fithockey
Fithockey is een nieuwe activiteit voor senioren met of zonder hockey ervaring. Iedereen weet dat bewegen gezond is maar sport biedt meer dan alleen fit worden. Sporten zorgt voor ontspanning, zelfvertrouwen, plezier en natuurlijk een betere conditie. Fithockey staat voor veilig bewegen in groepsverband, buiten sporten, sociale contacten. U sport 10 weken op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 onder begeleiding van een ervaren trainer. Shinty beschikt over een gezellig clubhuis waar na afloop van de training met elkaar wat gedronken kan worden.

Actief en veilig bewegen
Een training bestaat uit een warming up, technische en tactische oefenvormen en sluit af met een cooling down. Er wordt gespeeld met zachte ballen in verschillende maten, ringen en knotsen. Fithockey wordt buiten gespeeld op kunstgras. Kunstgras heeft het voordeel dat het goed schokken opvangt, waardoor gewrichten als enkels, knieën en heupen, minder belast worden dan bij veel andere (buiten)sporten. Het materiaal waarmee gespeeld wordt is zacht, zodat er nauwelijks blessures kunnen ontstaan.

Meer informatie
Meer informatie vindt u op www.shinty.nl onder kopje ‘senioren’ of www.welnuh.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Ilse Köpping van DMHC Shinty. 06-82004314 of Bart van Os van Stichting Welnúh,0343-523011.

Iedereen kan meedoen
Nieuwsgierig? U kunt zich tot 18 maart aanmelden voor de cursus door een email te sturen met uw naam, adres en geboortedatum naar ledenadministratie@shinty.nl. Het maximaal aantal deelnemers is 15. Na de eerste (proef)training ontvangt u een inschrijfformulier, waarmee u zich definitief opgeeft voor de cursus. Het cursusgeld bedraagt € 70,00 inclusief welkomstdrankje.

 

%d bloggers liken dit: