Ingezonden

Van Barneveld geeft lezing bij boekhandel Jacques Baas

Bedrijfsadviseur Van Barneveld geeft lezing bij boekhandel Jacques Baas Op dinsdagavond 11 februari houdt Driebergenaar Jaap van Barneveld een lezing/workshop over management en leiderschap bij boekhandel Jacques Baas. De avond staat in het teken van zijn pas verschenen boek 'Liefde in bedrijf, affectiviteit & effectiviteit in relaties' (uitgeverij Eburon, prijs € 34,50).   "Ik wist niet dat werken zo leuk kon zijn". Iedereen wil wel werken in een scherpzinnige én sympathieke organisatie. Een organisatie waar creativiteit, moed, echtheid en vreugde worden aangewakkerd en waar medewerkers ('ons belangrijkste kapitaal') zich met elkaar verbonden voelen.  Er is grote behoefte bij managers en leidinggevenden om 'gereedschappen' te vinden en zicht te krijgen op de elementen die spelen rondom dat 'belangrijkste kapitaal'. Van oudsher zijn leiderschap en management gebaseerd op effectiviteit & affectiviteit. Het evenwicht tussen deze twee is echter behoorlijk verstoord. Als reactie gaan we soms nog harder werken aan effectiviteit. We kunnen ook iets anders doen: de balans terug brengen tussen affectiviteit & effectiviteit.  Daarin helpt het ASCENT-hexagram dat in 'Liefde in bedrijf' geïntroduceerd wordt. De kernbegrippen van het hexagram zijn: aandacht, spontaniteit, creativiteit, eerlijkheid, nieuwheid en transformatie. Het zijn de gereedschappen om de affectiviteit vorm en inhoud te geven. Zodoende kunnen we aan de rationele zegeningen van effectiviteit, de onbegrensde mogelijkheden van affectiviteit toevoegen!  Jaap van Barneveld (1944) houdt zich bezig met persoonlijke ontwikkeling en menselijke mogelijkheden in organisaties. Hij werkte in kleine en grote ondernemingen, van jongste bediende tot aan directeur, met het accent op verkoop en marketingstrategie. Twintig jaar in de toeleveringssector voor de bouw (waaronder Bouwfonds-DSM), en 20 jaar in de zakelijke dienstverlening (waaronder Koninklijke Ahold). Van Barneveld is nu schrijver, spreker, adviseur en BedrijfsNar.  De lezing/workshop is bij boekhandel Jacques Baas, Traaij 4c, Driebergen en begint om 20.15 uur. De toegang bedraagt 5 euro.