Politiek

D66 zet dorps coördinatoren in het zonnetje

D66 zet dorps coördinatoren in het zonnetje

In het kader van het thema Betrokken inwoners sprak een afvaardiging van D66 met Stevien Gardenier (coördinator), Rolinka van Markus (coördinator Leersum, Maarn, Maarsbergen) en Roelie Steinmann ( coördinator Driebergen, Doorn).

D66 raadsleden Hugo Prakke en Wim Hak wilden graag weten hoe het met ‘de ogen en oren in het dorp’ gaat, of zij voldoende tijd hebben om hun taken uit te voeren en hoe ze in de toekomst in de dorpen willen functioneren.

Stevien Gardenier vertelt: het team is nu compleet, er is hard gewerkt, de dorpsgesprekken zijn geweest en een deel van de dorpsagenda is vastgesteld. De coördinator is aanspreekpunt in het dorp, wil ook de spin in het web zijn en zorgt voor een goed netwerk.

Rolinka van Markus en Roelie Steinmann vertellen enthousiast over hun ervaringen. Men weet de weg naar de dorps coördinator te vinden. Zij zien in de toekomst ook een grotere rol voor dorpswethouder weggelegd. Zo kunnen ze samen een verbindende rol spelen.

Een belangrijk verzoek was: communiceer goed met de inwoners wat de rol is van de dorps coördinator.

Namens D66 Utrechtse Heuvelrug overhandigde Hugo Prakke de dames een bloemetje, ze verdienen het in het zonnetje gezet te worden!

De heren Henny van der Ven ( Amerongen, Overberg) en Harry van Dijk (Doorn, Driebergen) konden niet bij het gesprek aanwezig zijn.