Heuvelrug

Lek gemeentekantoor boven water

Het lek boven de kelder van het nieuwe gemeentekantoor is 'zo goed als gedicht'. Over de kosten van reparatie wordt nog onderhandeld.

Dat laat de gemeente weten op vragen van Hillridge, die twee weken geleden had opgemerkt dat het nieuwe asfalt boven de kelder van het nieuwe gemeentekantoor met het nodige geweld was opengebroken. Volgens werklui rondom betroffen de werkzaamheden een reparatie van het riool, dat niet helemaal deskundig was aangelegd, met diverse lekkages als gevolg.

Eind september waarschuwde wethouder Homan nog voor miljoenenschade en zei hij 'in een ernstig gevecht gewikkeld' te zijn met de aannemer over de aansprakelijkheid. 'Omdat we het niet eens zijn over een aantal dingen waar je diep treurig van wordt en die absoluut niet opgelost zijn. Het gaat over zaken waarvan we vinden dat er niet goed geleverd is.'

Volgens de bron van Hillridge zou het uiteindelijk gaan om een aansluiting tussen rioolbuizen die de ingenieurs van Grontmij niet juist zouden hebben ingetekend. Aannemer Ballast Nedam zou de ontwerpfout niet hebben opgemerkt, waarna die ook de uitvoering insloop, waarop diverse lekkages ontstonden.

Gevraagd of de analyse klopt meldt de gemeente na twaalf dagen nadenken dat 'de suggestie dat de lekkage in de nieuwbouw een gevolg is van een verkeerde rioolaansluiting door Ballast Nedam niet klopt.' Waar de lekkages dan wel door veroorzaakt zijn en waar de werkzaamheden aan het riool wel voor bedoeld waren vermeldt het antwoord niet.

Wel meldt de gemeente dat 'inmiddels zijn de lekkages zo goed als opgelost en werkt het riool perfect. De vraag wie de kosten voor zijn rekening neemt, kan nog niet worden beantwoord. Daarover zijn we nog in gesprek.'