Ingezonden

Duurzame Markt 30 mei op Belcour

Persbericht:

Eerlijk genieten bij de Duurzame Markt op Belcour en Allegrotuin

 

Wilt u ook graag genieten zonder bijsmaak? Groenten en fruit uit de streek of mooie handgemaakte meubels en accessoires bekijken? Dat kan op zaterdagmiddag 30 mei tijdens de Duurzame Markt op het Belcour en in de naastgelegen Allegrotuin van 12.00 tot 16.30 uur. In 30 kramen vindt u een mooi aanbod van eten, drinken en creatieve producten voor huis en tuin. Daarnaast is de markt een evenement voor het hele gezin.

 

“Verrassend!”

Ondernemers uit Zeist en omstreken laten u proeven en genieten van een streekbiertje of biologische lekkernijen op het terras van de markt. Ook kunt u snuffelen tussen tweedehands spulletjes, oude sieraden laten repareren of een echt spinnewiel in werking zien. Daarnaast staan er organisaties waar u informatie kunt krijgen over autodelen, energiebesparing en het inkopen van groene stroom samen met anderen. Een bezoeker van de vorige duurzame markt: “Heel verrassend wat er allemaal gemaakt wordt van ‘afval’. Die rugzakjes van afgeschreven meubelstoffen zijn helemaal hip!”

 

Smoothie fietsen

Even bijkomen kan op het terras onder het genot van een biologisch sapje of fairtrade koffie. En u mag er ook uw eigen boterham opeten, terwijl u de steltloper bewondert.

Ook aan activiteiten voor kinderen is gedacht: kaarsen rollen van bijenwas, zelf je eigen smoothie fietsen en meer!

 

Waslijn

Vanwege het grote succes van vorig jaar is ‘de waslijn’ er ook weer bij. Heb je mooie kleding die jij niet meer draagt, niet past of de bekende miskoop? Kom het dan ruilen voor iets anders! Kijk voor deelname en voorwaarden op www.dewaslijn.com

 

De duurzame markt wordt twee keer per jaar georganiseerd door Gemeente Zeist en Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) samen met lokale en regionale ondernemers en vrijwilligers.

 

Meer informatie op www.zeist.nl/duurzamemarkt en op www.facebook.com/gemeentezeist (kijk bij geplande evenementen).