Z-GR 2014

Heuvelrug Beweging terug bij VVD

In een perscommunique maakt de Heuvelrug Beweging bekend dat het de VVD steunt bij de gemeenteraadsverkiezingen 2014.

'De HeuvelrugBeweging en een vernieuwde VVD delen de ambitie om van de Utrechtse Heuvelrug een bestuurlijk en organisatorisch krachtige gemeente te maken. Dit als antwoord op de rampzalige bestuurlijke en financiële situatie die sinds de herindeling in 2006 op de Heuvelrug is ontstaan,' aldus een email waarin het persbericht zit verzonden.

Mei 2012 ziet de oprichting van de Heuvelrug Beweging, wanneer voormalig Leefbaar Doorn-voorzitter Age van der Werff de strijdbijl tegen het gemeentebestuur met een nieuw vehikel oppakt. Daags tevoren heeft  hij als lid van Leefbaar Doorn nog een zwartboek tegen hetzelfde gemeentebestuur uitgebracht.

Twee maanden later roept Van der Werff burgemeester Naafs op de wijk te nemen naar Wijk bij Duurstede, dat juist op zoek is naar een nieuwe burgemeester. Naafs z\it dan net in een traject tot herbenoeming als burgemeester van Utrechste heuvelrug, voor npog eens zes jaren.

Van der Werffs Heuvelrug Beweging krijgt echter weinig navolging. Waarna Van der Werff zich dus vandaag weer in de moederschoot van de VVD nestelt, de partij waar hij ooit vertrok.

Morgen belt Hillridge even met de Heuvelrug Beweging voor wat verduidelijking.