Heuvelrug

Homan meldt verkoop Maarn en Leersum

Wethouder Homan heeft op de valreep van zijn wethoudersschap de overbodige gemeentekantoren in Leersum en Maarn verkocht.

Dat meldt Homan in de persverklaring, die hij vanmiddag rondstuurde nadat hij zijn vertrek als wethouder aankondigde. In de persverklaring zegt Homan: 'de oude Gemeentehuizen Maarn, Leersum en een deel van Amerongen zijn verkocht. De besprekingen over Driebergen zijn nog steeds veelbelovend.'

Navraag bij de wethouder zelf leert dat Homan de verkoop morgen bij zijn collega wethouders en burgemeester voorlegt. Bij goedkeuring kunnen die verkopen verder in procedure komen. Over de kopers en de verkoopprijzen zegt Homan tot die goedkeuring nog niets te kunnen mededelen.

Over de verkoop van Leersum zegt Homan al enige maanden dat die zich een concluderend stadium bevindt. Maarn was vorig jaar al verkocht, tot in december bleek dat de koper over onvoldoende middelen beschikte. Waarna Maarn opnieuw de markt opging.

Over het Driebergse gemeentekantoor wordt sinds afgelopen zomer onderhandeld met een koper. Omdat die het katoor liever sloopt en er een appartementencomplex op bouwt meent die verkoop lange procedures met zich mee. Zolang mogen maatschappelijke organisaties van het kantoor gebruik maken.

Morgen hopelijk meer…………….