Politiek

VVD respecteert en dankt Homan

(ingezonden door VVD-Heuvelrug)

PERSBERICHT VVD UTRECHTSE HEUVELRUG N.A.V. AANKONDIGING WETHOUDER HOMAN

Door Edward Lind op 17 feb 2014

Wethouder Bert HomanWethouder Homan heeft op 17 februari bekend gemaakt met het eindigen van deze raadsperiode op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Dhr. Homan is 3,5 jaar geleden gevraagd voor de functie van wethouder met een aantal stevige opdrachten. Nu deze opdrachten vervult zijn, gaat hij op zoek naar een nieuwe invulling.

De VVD respecteert dit besluit en wil de heer Homan heel hartelijk danken voor zijn enorme inzet en zijn bereikte resultaten. Wethouder Homan is ruim drie jaar geleden binnengehaald vanwege zijn reputatie van een stevige bestuurder. Hij nam enkele van onze gemeentelijke uitdagingen aan op een moeilijk moment. De gemeentelijke financiën waren niet onder controle, er waren een aantal jaren van niet sluitende jaarrekeningen, er waren forse verkeersproblemen bij de spoorwegkruisingen in Driebergen en Maarsbergen en het stationsgebied Driebergen-Zeist moest worden aangepakt.

Het is bewonderenswaardig hoe snel de wethouder, die van buiten de regio kwam, binnen korte tijd thuis was in deze dossiers. Inmiddels zijn de meeste van deze problemen dankzij de wethouder flink op weg naar een goede oplossing. De huidige systematiek van financiële rapportage geeft de raad 6x per jaar inzicht, grote projecten worden binnen budget gerealiseerd en op het gebied van verkeersmobiliteit en veiligheid is al veel bereikt c.q. ligt veel goeds in het vooruitzicht. Dat hij daarbij soms met oplossingen kwam die niet altijd door iedereen werden gewaardeerd, is onvermijdelijk in de huidige complexe samenleving. Een stevige en ambitieuze bestuurder roept nu eenmaal tegenkrachten op. Dit roept des te meer waardering op voor hetgeen hij samen met het college heeft weten te realiseren.

Wij begrijpen zijn besluit ruimte te willen geven aan nieuwe invullingen, zijn blij met hetgeen hij voor onze gemeente heeft weten te realiseren en wensen de heer Homan veel succes bij zijn nieuwe uitdagingen.

 

Edward Lind
Voorzitter bestuur VVD Utrechtse Heuvelrug