Z-GR 2014

Streekstra boos op grote partijen

Over een paar jaar zal er toch een rondweg om Maarsbergen moeten komen, en dan hebben zowel coalitiepartijen VVD, D66 en PvdA/Groenlinks als het oppositionele CDA boter op het hoofd, betoogt Sybe Streekstra, lijsttrekker van lokale partij BVH.

In een ingezonden brief uit Streekstra zijn zorgen over de gang van zaken rond de goedkeuring voor het bedrijventerrein Wolfswinkel, die volgens hem gepaard ging met 'gezwets' over duurzaamheid en een intergrale visie, met ' na afloop drankjes van Wolfswinkel' .

Met name het volgens Streekstra 'ongelooflijke voorstel' om toch maar geen rondweg aan te leggen stuit Streekstra tegen de borst: 'Er was een moeizaam compromis bereikt met de inwoners van Maarsbergen waarbij de Haarweg niet zou gaan dienen als ontsluiting.Maarsbergers krijgen dit zo maar over zich heen!

Volgens Streekstra zal het niet lang duren tot blijkt dat die rondweg er toch moet komen: 'Het vrachtverkeer op de Haarweg kun je over enige tijd wel ruiken. Wanneer de provincie de ontsluiting via de Haarweg niet goedkeurt dan draaien wij, u en ik, op voor de kosten van de ontsluiting die dan elders moet komen. Zo stapte de raad op verzoek van de coalitie VVD/GL-PvdA/D66 in een open einde financiering waar maar een zeer gering aantal mensen beter van wordt,' aldus Streekstra in de brief.