Ingezonden

Feestelijke opening Buurthuis De Brug

(ingezonden door ISZ De Brug)

Feestelijke opening Buurthuis De Brug

“Als er muziek is, dan ben ik er ook”, vertelt Rita Jansen – Rijke enthousiast. Ze heeft er nu al zin in, zingen bij de piano in het nieuwe buurthuis De Brug aan de Sperwerkamp in Driebergen. “Helemaal top hier. Ik neem mijn buurman mee.” Jansen – Rijke is een van de vele buurtbewoners die de opening bijwonen op 12 maart 2014 van het nieuwe Buurthuis. Wethouder Elizabeth Van Oostrum verricht de opening met haar wens in het gastenboek waarin ze de buurt veel plezier wenst.

Buurthuis De Brug is een initiatief van ISZ De Brug. Een ontmoetings- en doeplek voor ouderen die steeds langer thuis zullen wonen. Naast welzijn zal ook zorg, bijvoorbeeld hoe om te gaan met diabetes, hier zijn plekje vinden. Wat er wordt aangeboden, hangt vooral af van de behoefte van de buurtbewoners. De eerst maand, tot en met 3 april, zijn de koffie, thee en activiteiten gratis. Daarna wordt er een bijdrage gevraagd.

De oude eigenaar van het pan, huisarts Van Lennep laat zijn blik vrolijk door zijn oude praktijkruimte gaan. Hij vindt het prachtig geworden en vindt het fijn dat de buurt er nu een stek heeft om samen te komen en dingen met elkaar te doen.