Heuvelrug

Dienstmededeling: crowdfunding in de vorm van betaalmuur

Vanaf heden is de betaalmuur van Hillridge actief, omdat het niet anders kan. Hieronder een korte verantwoording.

Hillridge is nu drie jaar in de lucht. Het nieuws ligt ook op de Heuvelrug op straat, feitelijk heeft een dag te weinig uren om alle nieuws en minder urgente informatie in journalistiek verantwoorde artikelen om te zetten. Lezers zijn er veel en waardering is er ook. Tot zover geen probleem.

Met spaargeld, wat financiele hulp van derden en veel kunst- en vliegwerk heeft Hillridge zolang het hoofd boven water kunnen houden, maar dat willen we zo niet langer.  De tijd is gekomen om op een wat hardere toon dan alsjeblieft te vragen om donaties, zodat onafhankelijke journalistiek op de Heuvelrug kan blijven bestaan.

Heus niet alles zal achter de muur verdwijnen. Zo zullen we alle persberichten en halve advertorials -die veel collega’s meestal ongecheckt en ongeredigeerd als ‘van de redactie’ durven publiceren- gewoon gratis blijven doorzetten, zij het met de vermelding: ingezonden. Ander werk zal in toenemende mate -bepalend zijn de uren die er in zitten- achter de betaalmuur gezet worden.

Neem nu vast een abonnement/doe hier een donatie

Je kunt zeggen: flikker maar op, ik vind dat nieuws heus ook wel gratis. Dat is je goed recht, maar vraag jezelf eens af of je wel gelijk hebt. Het gratis nieuws is of waardeloos, of het is nieuws dat doordruppelt vanuit de bron, waar wel degelijk een betaalde journalist zit te lezen en te checken en te speuren en te tikken. Zonder die journalisten valt de bron snel droog en hebben ook de sprinkhanen van de gratis diensten niets meer te eten. Lees daarom dit ook even.

Met jouw donatie of abonnement kan Hillridge doorgaan met wat die leuk vindt er waar die best goed in is, namelijk het steken van de neus in allerlei zaken die het daglicht niet altijd even goed kunnen verdragen of gewoon om verheldering vragen. En met het nauwlettend volgen en soms ook op de hielen trappen (sorry!) van onze bestuurders.

Met genoeg donaties kan Hillridge bovendien collega’s verleiden ook hun bijdrages te publiceren, opdat er meer kleuren en toonsoorten op Hillridge verschijnen. Zodat we (en jij als hooggewaardeerde donateur) over een tijdje met met recht kunnen zeggen dat de Heuvelrug zijn eigen verslaggeving heeft opgezet, zonder afromende en afstandelijke uitgevers.

Anthon Keuchenuis, Hillridge

ps. tegelijkertijd vindt er ook een kleine verbouwing plaats, om snelheid en navigatie en uiterlijk wat te verbeteren. graag je begrip voor de overlast en de wanorde die je soms zult zien ontstaan