Heuvelrug

Ook op Heuvelrug: paspoort thuis voor +€4,95

De gemeente Heuvelrug gaat deelnemen aan een pilot waarbij paspoorten en identiteitskaarten thuis -op of het werk- worden afgeleverd door een koerier.

Vanaf 1 mei hoeven Heuvelruggers hun paspoort of identiteitskaart niet langer in persona op te halen in de gemeentewinkel. Voor een meerprijs van €4,95 wordt het reisdocument op een zelfgekozen moment op een zelfgekozen plaats afgeleverd.

Vorig jaar ging de eerste identiteitskaart uit de landelijke eerste pilot naar een 82-jarige mevrouw in Haarlemmermeer. Ook andere gemeenten bezorgen desgewenst paspoorten en identiteitskaarten thuis. Of op het werk.

Als het gaat zoals in andere gemeenten maakt de inwoner online een afspraak -in tijdsblokken van twee uur- met koeriersbedrijf AMP-logistics. De koerier brengt  het verzegelde paspoort vervolgens naar de afgesproken plek, breekt de verzegeling en ´stelt de identiteit van de klant vast´ aan de hand van de foto.

De aanvrager moet het paspoort de week ervoor wel eerst komen aanvragen en betalen op het gemeentehuis. De leges -ofzel prijzen- van het paspoort zijn onlangs verhoogd van €50,35 naar €66,95. Omdat het nieuwe paspoort 10 jaar geldig is betekent dat feitelijk een prijsverlaging.

Paspoorten voor kinderen jonger dan 18 kosten €51,05 en blijven 5 jaar geldig. Mensen die veel reizen en daarom veel visumpagina´s nodig hebben kopen een dikker zakenpaspoort, voor dezelfde prijzen qls gezone pqspoorten. Bij een spoedaanvraag komt er €47,05 bovenop de leges.


Wil je Hillridge weer ns aan het werk zetten dan kan dat via dit platform. Je kunt ook altijd zonder platform doneren of je opgeven voor berichten over nieuwe artikelen