Buitenheuvelrugs

Zeist sluit La Dada

De gemeente Zeist heeft vandaag cafe La Dada gesloten. Het zou er vies zijn en te makkelijk om aan drank te komen.

Formeel heeft Zeist het cafe gesloten omdat niet duidelijk is van wie de kroeg precies is en wie er het gezag voert. Dat zou gebleken zijn bij een controle van Zeister ambtenaren vorige week. Omdat het onduidelijk is wie er aansprakelijk is -mochten er zaken niet goed geregeld zijn- sluit Zeist het cafe. De sluiting geldt voor onbepaalde tijd, en in elk geval totdat zich een bevoegd persoon met de juiste papieren aandient.

La Dada is een oudgediende, ook de ouders van de huidige bezoekers bezochten het ultrasmalle cafe al, voor of na een bezoekje aan bar-dancing L'etoile. Volgens onbevestigde berichten wordt de kroeg ook vandaag de dag veelal bezocht door jongere jongeren, nu omdat ze er vrij makkelijk aan het tegenwoordig verboden biertje kunnen komen. Verder zou de kroeg vies zijn. Met name de toiletten zijn volgens ervaringsdeskundigen beter op afstand te bezoeken.

Burgemeester Koos Janssen in het persbericht: “Het is belangrijk dat er duidelijkheid komt over de leiding en de verantwoordelijkheid van het café, zodat er een veilige en gezonde omgeving is voor de bezoekers ervan. Voor de vele Zeister jongeren die in het weekend in La Dada komen zal de sluiting een tegenvaller zijn, maar juist voor hen is het belangrijk dat we hier op toezien.”